MAGUNKRÓL

MAGUNKRÓL

 
Az általunk forgalmazott termékek előállítóját, az izlandi Lysi céget 1938-ban alapította két testvér, Tryggvi és Thordur Ólafsson. Az első évtizedekben a vállalkozás a hazai piac kiszolgálása mellett elsősorban amerikai és brit megrendelésre A- és D-vitamin készítményeket állított elő halolajakból.
Később, amikor az orvosi és gyógyszertani kutatások egyre jobban ráirányították a figyelmet a többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavak fontosságára az egészség megőrzésében, a Lysi cég saját, világszínvonalú kutatási és fejlesztési részlegének útmutatásával a halolajak és halolaj-alapú készítmények, étrendkiegészítők széles skáláját kezdte gyártani és forgalmazni. Alapanyagként az északi Atlanti-óceán jéghideg, kristálytiszta vizéből kifogott, kiváló minőségű tengeri halakat használnak és dolgoznak fel a legszigorúbb nemzetközi szabványoknak és biztonsági előírásoknak megfelelő gyárukban. A HACCP,  ISO9001, ISO9002 és GMP tanúsítványokkal rendelkező izlandi Lysi cég termékeit ma világszerte közel hetven országban forgalmazzák és fogyasztják.

A Magyarországon működő Lysi Kft. 2009 óta forgalmazza a LYSI termékeket, rendszeresen rendelő ügyfeleink között gyógyszertárak, bioboltok és az egészséges életmódot és táplálkozást szem előtt tartó magánszemélyek egyaránt előfordulnak.